Novinky

"Krídla dávajú voľnosť, škola dáva rozlet."
          • Matematický klokan - ONLINE

            30. 5. 2020

             

            Vážení rodičia, milí žiaci, medzinárodná matematická súťaž KLOKAN, do ktorej sa žiaci našej školy radi dlhoročne zapájajú, sa uskutoční aj napriek zložitým okolnostiam. Organizátori súťaže sa rozhodli, že súťaž prebehne  v dňoch 08.06. – 12.06.2020.

            Dňa 30.05.2020 (sobota) dostanú žiaci, ktorí sa prihlásili do súťaže prístupový kód.

            V dňoch 30.05. – 05.06.2020 si žiaci môžu skúšobne vyskúšať online test pod svojim prístupovým kódom na stránke www.matematickyklokan.sk

            SAMOTNÉ TESTOVANIE:
            Žiaci 1. – 9. ročníka napíšu test ONLINE v termíne 08.06. – 12.06.2020 v deň na to určený (viď harmonogram pripojenia do súťaže). Test môžu napísať v čase od 8.00 – 19.00 hod. pod svojim prístupovým kódom. Týmto kódom sa prihlásia do súťaže online v daný deň. Prihlásiť sa do súťaže v priebehu dňa dá iba raz. Po prihlásení sa žiakovi zobrazia „Pokyny na riešenie testu“. Po prečítaní pokynov stlačí tlačidlo Štart a objavia sa mu súťažné úlohy. Od tej chvíle začne plynúť súťažný test: testy KLOKANKO  1 – 4  trvajú 45 minút, testy ŠKOLÁK, BENJAMÍN, KADET - 60 minút. Súťažiaci v kategórii KLOKANKO 1 nájdu pri každej úlohe aj ikonku zvuku. Po kliknutí na ňu si žiaci vypočujú znenie úlohy, príp. im zadanie môžu prečítať rodičia.
            Držíme všetkým prsty!

             HARMONOGRAM pripojenia do ONLINE SÚŤAŽE:

            1. ročník – KLOKANKO 1 – 09.06.2020 – utorok
            2. ročník – KLOKANKO 2 – 10.06.2020 – streda
            3. ročník – KLOKANKO 3 – 11.06.2020 – štvrtok
            4. ročník – KLOKANKO 4 – 12.06.2020 – piatok
            5. ročník – ŠKOLÁK – 08.06.2020 – pondelok
            6. ročník – ŠKOLÁK – 08.06.2020 – pondelok
            7. ročník – BENJAMÍN – 10.06.2020 – streda
            8. ročník – BENJAMÍN – 10.06.2020 – streda
            9. ročník – KADET – 11.06.2020 - štvrtok
             

          • Oznam pre rodičov 0. - 5. ročníka

            26. 5. 2020

             

            Vážení rodičia,


                        na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR od 1. júna 2020 základná škola Konštantínova 1751/64, Stropkov začne s obnovou školského vyučovania a výchovnej činnosti ŠKDv 0. až 5. ročníku. V priebehu 20. mája až 22. mája 2020 (streda – piatok) triedni učitelia urobili prieskum záujmu o návštevu školy u rodičov žiakov týchto ročníkov.

                         Pri organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu škola zvážila všetky personálne, materiálne, priestorové možnosti a aktuálnu hygienicko-epidemiologickú situáciu. Žiaci školy boli  rozdelení do skupín s maximálnym počtom 20 žiakov. V skupinách budú spolu aj žiaci, ktorí pred mimoriadnym prerušením prevádzky neboli v spoločnej triede. Metódy a obsah vzdelávacích a záujmových činností bude prispôsobený zloženiu konkrétnej skupiny.

            Nástup do školy: 

            • Prvý deň pri vstupe do budovy odovzdá žiak vyhlásenie rodiča/zákonného zástupcu o bezinfekčnosti domáceho prostredia a bude mu odmeraná teplota a dezinfikované ruky. Zákonný zástupca musí počkať na prevzatie žiaka učiteľom. Žiak, ktorý bude mať zvýšenú teplotu odíde v sprievode zákonného zástupcu domov a vyučovania sa nemôže zúčastniť.
            • V prípade, že žiak bude chýbať v škole tri dni, opäť prinesie vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha) 
            • Vstup do budovy bude organizovaný tromi vchodmi v čase od 7.00 do 8.00
              (dva vchody zboku, jeden vpredu).
            • Žiaci prídu s rúškami na tvári so svojimi zákonnými zástupcami. Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa aj náhradné rúško a jednorazové papierové utierky.
            • Vstup rodičov do budovy je zakázaný!
            • Žiak si v svojej triede (skupine) môže rúško zložiť. V taške musí mať rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška). Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy (okrem svojej skupiny) v interných a externých priestoroch školy.
            • Žiak nebude svojvoľne opúšťať triedu, prestávku bude tráviť vo svojej triede.
            • Pred presunom na obed si žiaci dôkladne umyjú ruky. Na obed sa presúvajú podľa harmonogramu. 

            Organizácia počas vyučovacieho dňa: 

            • Žiaci 1. – 4. ročníka budú mať 4 hodiny (8.00 – 11.40), žiaci 5. ročníka (8.00 – 12.00).
            • Na obed pôjdu žiaci podľa vopred pripraveného harmonogramu.
            • Tí žiaci, ktorí nebudú prihlásení na obedy ani do ŠKD, odchádzajú hneď po vyučovaní domov.
            • ŠKD bude v prevádzke do 16.00 hod.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            • Ročníky 6. – 9. pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Dištančnou formou sa budú naďalej vzdelávať aj žiaci, ktorých rodičia sa rozhodli nevyužiť možnosť prezenčného vzdelávania od 01.06.2020
              do 30.06.2020.

            Ďakujeme za pochopenie.

             

             

          • Oznam pre žiakov 9. ročníka a ich rodičov

            1. 5. 2020

                 Riaditeľstvo základnej školy oznamuje, že dňa  6. 5. 2020 (streda) v čase od 9:00 hod. do 16:00 hod. sa uskutoční podpísanie prihlášok na stredné školy zákonným zástupcom a žiakom.

            Vzhľadom na stále pretrvávajúcu mimoriadnu situáciu do miestnosti k výchovnej poradkyni budú môcť postupne prichádzať vždy iba príslušníci jednej rodiny. Každý musí mať rúško, vlastné pero s modrou náplňou a ošetrené ruky dezinfekčným prostriedkom, ktorý bude pri vstupe do školy. Zároveň prosíme rodičov a žiakov o rešpektovanie pokynov zamestnancov školy, ktorí budú celý proces usmerňovať. Za pochopenie ďakujeme.

          • Informácie pre deviatakov

            1. 5. 2020

            Prihlášky a prijímanie na stredné školy v školskom roku 2019/2020

            • Do 7. mája riaditeľ SŠ zverejní kritériá.
            • Do 15. mája uchádzač podá dve prihlášky na SŠ riaditeľovi ZŠ.
            • Do 19. mája riaditeľ ZŠ odošle prihlášky na príslušné stredné školy.
            • Do 29. mája riaditeľ SŠ rozhodne o prijatí. Zverejní zoznam uchádzačov na webovom sídle strednej školy alebo na výveske školy podľa výsledkov prijímacieho konania. Rozhodnutie o prijatí doručí riaditeľ SŠ uchádzačovi odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou.
            • Do 4. júna uchádzač (zákonný zástupca maloletého) doručí strednej škole, do ktorej bol prijatý na vzdelávanie, potvrdenie o  nastúpení alebo nenastúpení na štúdium.
            • Do 5. júna riaditeľ SŠ zverejní počet obsadených a voľných miest.
            • Do 15. júna riaditeľ SŠ zverejní 100% naplnenosť.
            • Do 19. júna môže uchádzaš podať prihlášku na vzdelávanie pre prijímacie konanie na nenaplnený počet miest (2. kolo prijímacích skúšok).
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje